Проект „Успех за теб“, Дейност 2

На 23.10.2023 г., по проект „Успех за теб“, Дейност 2., в ПГМТ „Владимир Комаров“ се проведе съвместен урок по български език и литература: учител – ученик – родител на тема „Езикова култура на личността. Прилагане на граматичните норми“.
Участниците в събитието се убедиха, че дори да имаме изискани маниери и деликатно поведение, привлекателна външност и благородно излъчване, допускаме ли езикови грешки, оценката за положителните ни качества рязко спада.
Учениците, родителите и учителите стигнаха до извода, че културата на речта заема важно място в общата култура на личността.На 04.12.2023 г., по проект  „Успех за теб“, Дейност 2., в ПГМТ „Владимир Комаров“ се проведе съвместен семинар по български език и литература: учител – ученик – родител на тема „Добротворчеството“. 
Участниците в събитието – ученици, родители и учители - четоха и коментираха цитати от Йовковия разказ „Песента на колелетата“ и се убедиха, че колкото и да си богат, ако нямаш близки и приятели, си нещастен. Разковничето да водиш смислен живот, колкото и да си самотен, е да вършиш добри дела.На 11.12.2023 г. по проект  „Успех за теб“, Дейност 2., в ПГМТ „Владимир Комаров“ се проведе третата предвидена  дейност  с родители и ученици, в партньорски двойки показаха какво са научили в уроците до тук ,решавайки подготвените тестове.На 22.01.2024 г., в ПГМТ „Владимир Комаров“, по проект  „Успех за теб“,  Дейност 2 се състоя бинарна дискусия на тема „Защо е необходимо да говоря правилно български език?“.
Водещият  събитието, госпожа Наталия Узунова, анализира реализираните дейности по проекта. Под формата на дискусия и скеч, участниците /учители, медиатор, психолог, ученици и родители/ изразиха отношението си към необходимостта да се говори правилно на български език. За доброто настроение на всички се погрижи талантливият изпълнител от 8.а клас – Иван Иванов.