Слово на Директора по случай закриване на учебната 2020/2021 г.

30 Юни 2021
СЛОВО НА ДИРЕКТОРА НА ПГМТ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“, ГР. СИЛИСТРА, ПО ПОВОД ПОСЛЕДНИЯ УЧЕБЕН ДЕН  НА УЧЕБНАТА 2020-2021 ГОДИНА
 
   Скъпи учители, ученици, родители, приятели,  
ето че настъпи краят на 2020-2021 учебна година!
   Тя бе много трудна година, но и изключително успешна!
   Трудна, защото премина в условията на пандемия. През първия етап ние се оказахме в изолация сред стените на дома. Но това не ни попречи да продължим обучението, използвайки постиженията на дигиталните технологии. През втория етап ние преминахме на хибридно обучение, а в последствие преминахме на ротационен принцип на обучение. Въпреки  че всички уроци се провеждаха онлайн, липсваше ни живото общуване. И бяхме неимоверно щастливи, когато се върнахме към присъствената форма на обучение. Научихме се да ценим живия контакт и да му се радваме - нещо, което приемахме като даденост и не ни правеше впечатление. Днес ние знаем- най -хубавото нещо в системата на образованието е възможността да живеем заедно- да общуваме помежду си, да споделяме, да се подкрепяме и заедно да вървим напред, учейки уроците си.
   Що се отнася до успехите, те са просто невероятни! Въпреки трудната учебна година, средният годишен успех на гимназията е Мн. добър (4.67)!
   Успехите в извънкласните дейности са впечатляващи! За втори пореден път нашите момчета- Тугай Бюлент и Георги Христов от 12.в клас, Тиодор Скорчелиев и Даниел Димитров от 9.а клас, от специалност „Автотранспортна техника“, станаха национални шампиони на страната, като доказаха своите завидни умения по време на нациналното състезание „Най- добър млад автомонтьор и водач на МПС“. Нашият ученик Тугай Бюлент получи правото да представя България по време на международния кръг на същото състезание в Полша. Пожелаваме му успех и му стискаме палци! Нашите ученици- Радослав Василев от 11.а, Симеон Христов и Валентин Георгиев от 12.а клас,  участваха в традиционното състезание „Мога и зная как“. За първи път се явихме и на 30-я международен екофорум „Сребърна 2021“ и спечелихме III място! Браво на Теодор Петров и Радослав Георгиев от 8.а клас! Спечелихме проект към конкурсната сесия „Младите за Силистра“ и момчета от различни класове- Симеон Стоянов, Мартин Младенов, Илиян Иванов от 8.а, Теодор Тодоров, Митко Митев, Валентин Маринов от 8.б, Ивайло Мирчев, Александър Крумов, Даниел Димитров от 9.а, Кристиян Мартинов от 10.а клас, засвидетелстваха високо гражданско съзнание, проявявайки загриженост към нашите паркове за отдих и спорт. Участвахме във философски конкурс с есета. А осмокласникът Теодор Петров създаде филм за гр. Алфатар. Четиридесет и пет випускника завършиха успешно средното си образование и поеха към висшите учебни заведения, за да продължат образованието си. На тях пожелаваме „На добър час!“ и искаме да ги уверим, че винаги ще ги чакаме да се върнат отново тук в Силистра, за да я направят най- доброто място за живеене.
   Скъпи момчета, многобройни са Вашите успехи, но най- хубавото е, че Ви има! Вашата младост и ентусиазъм са нещото, което ни радва и ни дава сили да продължим напред в нелекото ежедневие на Ваши учители. Вярваме, че ще бъдете професионалисти в служебните си дела. И се надяваме, че  ще израснете като добри, щедри и благодарни хора, които достойно вървят по пътя на човечността.
   Трудна  или успешна, учебната година приключва днес. Днес е време за радост -  живи сме, небето е ясно и мирно, слънцето грее. Усмихнете се и се забавлявайте! Забавлявайте се, почивайте, трупайте сили и през септември отново поемете по пътя към училище. Ние, Вашите учители,  ще Ви чакаме и ще се надяваме: Да е светлина в душите Ви! Да е слънце по пътя Ви! Да е верен другарят Ви! Да Ви е място в ятото Ви!
Искрени почитания на учителите за техния самоотвержен труд!
Хиляди благодарности на родителите за тяхната помощ!
Весело лято на всички и до нови срещи през септември 2021 г.!