Ученически проект

На 13.06.2022 г., групата "Ентусиасти сред природата" реализираха планирани дейности и второ пътуване до с. Ветрен по ученически проект "Тегулициум". Подкрепени от преподаватели и партньори по проекта учениците монтираха маса, два броя пейки, два броя кошове за отпадъци, соларно осветление, оборудване в санитарните помещения. Още почистиха, засадиха цветя, косиха.... и много се измориха. Но тази умора бе сладка и удовлетворяваща. Дори дъжда заобиколи "Бивак Ветрен" и даде възможност за работа до здрач. Вижда се края и съвсем скоро ще можем да поканим всички желаещи да се насладят на това красиво крайдунавско кътче. Благодарим на всички, които ни подкрепят!


*************************************************************************************************************************************************************************

На 24.06.2022 г. приключиха дейностите по проект „Тегулициум“ на група „Ентусиасти сред природата“ към ПГМТ „Владимир Комаров“ по съвместна конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“ и „Младите за Силистра“ 2022. Това се случи в с. Ветрен на брега на р. Дунав, на мястото, което именовахме бивак „Ветрен“ – местност предназначена за къмпингуване, отдих, разходка, риболов или просто почивка с приятели. Участници, партньори и ръководители се поздравиха за положените усилия, за споделените моменти, за постигнатите резултати. Удовлетворение се четеше по лицата на всички, взели участие в това едномесечно преживяване. След кратка официална част по награждаване на най-активните участници и партньори пристъпихме към игри и забавления. Реализирането на проект „Тегулициум“ стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Община Силистра и благодарение на всички, които повярваха в нашата идея и спомогнаха за осъществяването й, а именно: - Ръководството на ПГМТ „Владимир Комаров“; - Кметство Ветрен; - СНЦ „Дунавски клуб“ Силистра; - Мотоклуб MC Free Riders – Silistra; - Мотоклуб Iron Cross MCC – Silistra; - Магазин за детски играчки „Пинокио“ Силистра Благодарности изказваме още на група „Ентусиасти сред природата“ за отговорното отношение и хъс, на всички родители, които се отзоваха. Специални адмирации за учителя по ФВС безвъзмездно осигурил транспорт за пренасяне на тежките маса, пейки и табели до бивак „Ветрен“, както и се включи в дейностите по монтирането им. Всичко това бе отлично планирано и организирано от ръководителите г-жа Ивелина Филипова и г-н Чавдар Нейков.