Патронен празник - 16.03.2022 г.

Честит патронен празник, Комаровци!
            На 16 март ПГМТ „Владимир Комаров“ чества патронния си празник и 59 години от основаването си.
            Празникът започна с тържествено посрещане на училищното знаме, със Спомен за Комаров и с поднасяне на венец пред паметника на патрона в двора на гимназията.
            Госпожа Татяна Кинджакова, директор на училището, поздрави с топли думи  всички, които са съпричастни към радостното събитие – ученици, педагогически и непедагогически специалисти, родители, гости.
Приветствени слова произнесоха и гостите: госпожа Катя Кръстева – областен управител на гр. Силистра, госпожа Габриела Миткова – началник на РУО, госпожа Станка Лазарова – председател на търговско-промишлената палата и представител на работодателите, госпожа Ивелина Тодорова - председател на Обществения съвет.
            На най-отличилите се ученици госпожа Кинджакова връчи поздравителни адреси и награди.
            За доброто настроение на всички се погрижи Танцов фолклорен ансамбъл „Ритъм“.
            Празникът продължи с Ден на професиите. Присъстващите имаха възможност да участват в Турнир по електронни спортове, да наблюдават демонстрации на  3D принтер и роботи, демонтаж и монтаж на гуми, компютърна диагностика на автомобил. А всички любители на скорости „с бензин в кръвта“  се забавляваха, като  участваха в управление на картинг и  автомобил.
            Честит празник, Комаровци!