Изпращане на випуск 2023/2024 г.

ДУМИ НА ДИРЕКТОРА НА ПГМТ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“ ПО ПОВОД ИЗПРАЩАНЕТО НА ВИПУСК 2023/2024 г.
 
   Скъпи зрелостници и бъдещи зрелостници, уважаеми учители, служители, родители, гости,
   Днес е Ден на радост за нашето училище! Хубаво е да видиш резултата от дългогодишния си труд- зрелостниците от 12. а клас! Разликата между онези, лутащите се в търсене на поредния учебен кабинет за деня, преди 5 години и тези прекрасни млади хора, които днес достойно стоят пред нас,  е огромна. Усилията на Вашите учители и родители дадоха резултати. Днес Вие не само знаете много, но и можете много! И това го доказахте с участието си в националните състезанията „Най- добър млад свтомонтьор и водач на МПС“, „Приложно колоездене“ и „Мога и зная как“ през 5- те поредни години. Безброй призови места! Витрината на 2- я етаж в училище е доказателство за това. Благодарете на своите учители, които работиха толкова усърдно, че направиха от Вас печеливши състезатели!
   На 17 май Ви предтои нелека битка- ДЗИ- Български език и литература. Подгответе се добре и докажете, че колкото умели сте в ремонта на компютри и коли, толкова добре се справяте и с езиковия материал по български език. Преоритезирайте вашите желания и действайте! Всяко желание трябва да се впрегне на работа. Някой казва: „Човек трябва да бъде късметлия!“. Но Вие знайте- всеки човек, на когото умът, сърцето и волята работят, е късметлия!
   Сега впрегнете на работа Вашият ум, Вашето сърце и Вашата воля, ако искате да постигнете така жадувания от Вас успех и след време достойно да стоите пред потомците си! Под думата работа се разбира всичко онова, което умът, сърцето и волята вършат! Когато и трите действат заедно, това е велика работа. Трябва да знаете, че само тия неща са съществени за Вас, които Вие сами можете да направите! Може много хора да Ви предлагат помощта си, със сигурност и вие ще помагате, но важно и трайно за Вас, ще остане само това, което сами направите! Дадете ли своя безкористен труд на живота и той ще Ви се отблагодари! Работете с радост, помагайте с готовност без да очаквате награда! И тогава на 100% ще бъдете живи, здрави, богати и щастливи!
   На добър час, зрелостници!
ТАТЯНА КИНДЖАКОВА
Директор на ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра