ДУМИ НА ДИРЕКТОРА НА ПГМТ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“ ПО ПОВОД ИЗПРАЩАНЕТО НА ВИПУСК 2022/2023 ГОДИНА

ДУМИ НА ДИРЕКТОРА НА ПГМТ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“
ПО ПОВОД ИЗПРАЩАНЕТО НА ВИПУСК 2022/2023 ГОДИНА
 
   Скъпи зрелостници, уважаеми учители, родители, гости,
   днес е ден на радост за всички нас! Дойде денят, в който за поредна година ние ще пожелаем на нашите момчета „На добър час!“ с цялата искреност на душите си. Днес ние гледаме нашите абитуриенти и виждаме, че усилията ни са си стрували. Разликата между ония плахи, едва пристъпващи прага на нашето училище малчугани и настоящите зрелостници е голяма. Днес пред нас стоят умели техници на компютърна и  автотранспортна техника.
   През изминалия 5- годишен курс на обучение, Вие, уважаеми учители, дарихте всички свои знания и безкрайно търпение, за да дадете професия и да подготвите тези млади хора за живота. Техните успехи в конкурсите и състезанията доказват, че те са Ваши достойни наследници: 1- во място по време на регионалния кръг на националното състезание „Най- добър амлад автомонтьор и водач на МПС“- Силистра-2023г., 1- во място на националния кръг на националното състезание „Най- добър амлад автомонтьор и водач на МПС“- Бургас-2023г., успешно представяне на учениците по време на националното състезание „Мога и зная как“- Варна- 2023г., успешно проведен професионален стаж в IT- компании и автосервизи в Испания, Германия, Португалия през изминалите 5 години! Вие, уважаеми учители, не само възпитахте, но и създадохте висококвалифицирани специалисти по търсени на пазара на труда специалности и дадохте на нашите ученици така необходимия „ключ“ за живота.
    Но дали Вие, скъпи зрелостници, ще отключите правилната врата, зависи единствено от Вас. Какви ще са Вашите успехи зависи само от Вас и от никой друг. От днес нататък ние, Вашите учители, и Вашите родители, ще бъдем до Вас, но мълчаливо. Ще се радваме, когато успехите Ви са достойни и ще ни е тъжно, ако разберем, че нещата при Вас не вървят добре, но винаги ще се надяваме, че Вие ще намерите верния път в живота. Сега е моментът да осъзнаете, че Вие имате пълна свобода на избора и никой друг няма право да го променя! Но също така трябва да осъзнаете, че това е моментът, в който Вие мятате на гърба си товара на личната отговорност, както пред себе си, така и пред хората, които Ви обичат, доверяват Ви се и Ви подкрепят. Не се плашете, момчета, товарът невинаги тежи! Ако се доверите на сърцето си и ума Ви търси смисъла, в това, което правите, то товарът може да се окаже лек и вдъхновяващ!
   Работете от сърце! Обичайте с духа на полета!
   Направете вятъра приятел
   и силата на небесата,
   приютете на земята!
   НА ДОБЪР ЧАС, АБИТУРИЕНТИ!
 
ТАТЯНА КИНДЖАКОВА
Директор на ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра