Закриване на учебната 2021-2022 година

СЛОВО НА ДИРЕКТОРА НА ПГМТ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“, ГР. СИЛИСТРА, ПО ПОВОД ЗАКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА
Скъпи ученици, уважаеми учители, родители, гости,
Добре дошли на нашето тържество по повод закриването на учебната 2021/2022 година!
   Училището допълни своя архив с още една учебна година от своята история. Всеки от Вас учениците почерпи доволно от знанието, което учителите щедро даряваха. И всеки от нас даде от своята дан, за да наречем и тази година успешна, въпреки ограниченията на ОРЕС- формата на обучение. Това беше година, в която създавахме, състезавахме се, печелихме приятели и заедно ръка за ръка- учители, ученици, родители и работодатели, участвахме в проектни дейности. Помагахме си във всичко и постигнахме чудесни резултати- първо място в състезанието „IT- свят“ към Шуменски университет „Константин Преславски“, първо място в общинския турнир по футбол; второ място в Турнира по електронни спортове в ПГСУАУ „Атанас Буров“. Второ място завоювахме и в състезанието „Млад огнеборец“. Чудесно се представихме и на международния форум „Сребърна 2022“. Наши момчета се включиха и съвместно със своите учители успешно реализираха проект „Тегулициум“ към Общинската конкурсна сесия „Младите за Силистра“. Организирахме Дни на отворените врати и успешно представихме нашите професии.
   Всичко това недвусмислено доказва, че Вие, скъпи ученици, вече имате изградени компетенции, с които смело заявявате своето присъствие в този град, както сред другите професионални гимназии, така и сред обществеността. И това се дължи на факта, че в момента Вие сте ученици. Да си „ученик“ това означава много! Това е най- добрата роля, която може да Ви се падне! Защото на един много древен език, думата „учи“ означава „Преодолей Вселената и Света!“ Каква по- добра идея и смисъл на човешкото съществуване?! Учете и работете така, че да превърнете работата в любимо занимание- занимание, което ще Ви носи радост и ще допълни мрежата от IT- специалисти и високо квалифицирани техници на вече компютъризирания автомобил в  прекрасната зелена Силистра! 
   Радвайте се на своите постижения, събирайте слънце, трупайте сили, и през септември отново се върнете тук, за да продължите от там, докъдето сте стигнали днес.

   ТАТЯНА КИНДЖАКОВА
   Директор на ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра