Ден на толерантността между поколенията

 „ Внимание, внимание, до всички! Чуйте новата заповед на царя: „Никой да не закача старите хора, а когато вървят по улиците - всеки да им сторва път.“
Днес, 14.11.2022 г., талантливи комаровци представиха на сцена съвременен прочит на притчата за жестокия цар, който  заповядал да се погубят старите хора.  Но не след дълго осъзнал грешката си, след като старец, укрит от своя син,  спасил царството от глад.
Събитието бе  поредна планирана инициатива по НП „В подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“ на тема „Ден на толерантността между поколенията“.
След талантливата игра на актьорите последва дискусия, в която освен учениците  се включиха и специалните ни гости: г-жа Радка Василева – пенсиониран начален учител от гр. Силистра; г-жа Мелихат Рамаданова Юсеинова – финансист, счетоводител от с. Искра и медиаторът на гимназията - г-жа Гюлбахар Али.
Всички заедно стигнахме до извода, че е нужно  толкова малко, за да накараш един възрастен човек да се усмихне и да се почувства значим. Едно телефонно обаждане с думите „Как си?”, една изненадваща среща, малко помощ в носенето на тежките чанти, поискан съвет за житейски казус - това са едни от малкото начини, чрез които можем да ги накараме да видят, че имат важно място в нашия живот, че мислим за тях, че ги обичаме.
                Искрено вярваме, че възрастните хора са силно обичани и ценени. Нека им го показваме по-често. Нека върнем усмивките на лицата им, защото усмивките са не само безплатни, но и безценни... И нека не забравяме, че един ден и ние ще станем възрастни…