Албум 15. 09. 2020 г.

Отново е 15 септември – един от най-вълнуващите дни в празничния календар на българина. Първият учебен ден е специален празник за всички нас, защото символизира стремежа ни към знание.
С нетърпение колективът на ПГМТ „Вл. Комаров“ очаква учениците си в двора на училището. Предвид извънредните обстоятелства, откриването на учебната година бе по-различно, защото на тържеството не присъстваха учениците от девети, десети и единадесети клас. Само дванадесетокласниците предадоха щафетата на Комаров на новопостъпилите ученици.
Радостта от празника споделиха гостите:г-н Илиян Великов – заместник-областен управител, г-жа Надежда Петрoва – председател на Училищното настоятелство, г-н Велизар Плугаров – управител на фирма БГ “Контакт“, г-н Пламен Маринов - управител на книжарница „Везни“.
Директорът на училището, г-жа Татяна Кинджакова, специално се обърна към новоприетите ученици, поздрави ги, че са направили правилния избор и им пожела да бъдат устремени и отговорни, мъдри и добри!
Своите приветствия за успешна учебна година отправи заместник-областният управител г-н Илиян Великов. Поздравителни адреси по случай празника бяха получени от г-жа Милена Дамянова, председател на комисията по образованието в 44-то Народно събрание, от адмирал Боян Медникаров – началник на ВВУ „Н. Вапцаров“, от подполковник Ивайло Александров – началник на Военно окръжие – гр. Силистра.
По традиция новоприетите ученици положиха тържествено клетвата на комаровеца.
След изпращане на училищното знаме меденогласният звън на училищния звънец ни напомни, че е време да влизаме в класните стаи, г-жа Татяна Кинджакова изля менче с вода и пожела на всички успешна учебна година.